Zate sem shranil sončni zahod in koncert skupine Tabla Tronic

 

 

Foto: Arhiv forum Ljubljana

Foto: Arhiv forum Ljubljana

Svetlobna gverila 2016, v produkciji Strip Core/Forum Ljubljana, je Mladinskemu kulturnemu centru Maribor in KC Pekarna donirala umetniško instalacijo »ZATE SEM SHRANIL SONČNI ZAHOD«, portugalskega avtorja Andréja Banha.

Čudovito leseno instalacijo smo v ponedeljek, 20. junija 2016, na dan polne lune in poletnega solsticija, postavili v samo središče KC Pekarne.

Verjamemo da bo sijala na kulturni center in razvijala našo skupnost!


Uradno odprtje nove pridobitve časa s soncem bo 6. julija 2016 ob koncertu mednarodne skupine TABLATRONIC (Heiko Dijker - Nizozemska - tabla & elektronika), Sharat Chandra Srivastava (Indija – violina), Laiba Diawara (Afrika - kora & vokal), Igor Bezget (Slovenija - kitara & elektronika) v parku pred Hostlom Pekarna.

Za Pekarno le najboljšeJ

MKC Maribor za KC Pekarna


 

ANDRÉ BANHA (1980) je po študiju slikarstva leta 2006 dokončal še magistrski študij iz vizualnih umetnosti na Visoki šoli za umetnost in oblikovanje v kraju Caldas da Rainha na Portugalskem. Kot umetnik se posveča predvsem kiparstvu ter instalacijam v javnem prostoru, pri čemer najpogosteje uporablja odpadni les. Pri svojem delu ga zanima raziskovanje relacij med prostorom in ljudmi, kot tudi odkrivanje novih čutnih izkušenj v ambientalnih zasnovah. Sodeloval je na vrsti skupinskih in samostojnih razstav doma in na tujem. Živi in deluje v kraju Coruche na Portugalskem.