Dan odprtih vrat 16.6.2016

V četrtek 16.6.2016 smo skupaj z vsemi vami doživeli en super dan, ki ga ne bomo nikoli pozabili. Hostel Pekarna je namreč odprl svoja vrata vsem, ki so si ga želeli pobižje ogledati od zunaj in od znotraj. V hostlu se je v zadnjem letu kar nekaj spremenilo in vse prečudovite spremembe smo želeli deliti z vsemi. Dan odprtih vrat je potekal v sklopu 22. obletnice Pekarne. Ponosni smo na to, da smo del čudovite zgodbe in še naprej se bomo trudili za povezano Pekarno.

V kolikor ste dogodek zamudili in vas zanima kaj se je dogajalo in kaj se je pri nas spremenilo vas vabimo, da si preberete HOP novičke in ogledate fotografije. Seveda pa ste vedno vabljeni k nam na dobro kavico in ogled prečudovitega hostla Pekarna, po domače HOP :)NOVIČKE HOP, HOP

CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA HOSTLA PEKARNA

HOP ima novo preobleko. Naša super oblikovalka Kornelia Kovačevič, po domače Kora, je za nas ustvarila prečudovito novo grafično podobo, ki jo krasi prečudovit nov logotip.

Kora o logotipu, ki ga je ustvarila:

»Logotip Hostla Pekarna je izpeljanka iz logotipa MKC Maribor. Je v obliki hiške z elementi tipografije.
Vsi poznamo besedico HOP – skočiti, ki je nova okrajšava Hostla Pekarna, s katero želimo poudariti, da je vsaka lokacija in vsak dogodek v Mariboru le za HOP, torej skok, oddaljen od hostla.
HOP je zagotovo besedica, ki jo bodo tuji gostje lažje izgovorili in si zapomnili. Oranžna barva je barva stavbe Hostla Pekarna. Logotip je hkrati tudi očarljiv in mladosten, kot je hostel sam. Grafična oblika in tipografija sta močni in jasno zasnovani, ki v kombinaciji z živo oranžno barvo vsakokrat ujameta pogled. Hop, hop, v Pekarno.«

RECIKLIRANJE JE ZAKON

Nič ni lepšega, kot ponuditi nov dom predmetom, ki so izgubili svoj prostor pod soncem in jim podariti novo življenje. S pomočjo društva Aktiviraj se smo tako oživeli stopnišče, kjer je nastala čudovita čitalnica na poti. Naša jedilnica nič več ni videti kot menza, ampak postaja prostor, kjer z veseljem posediš ob kavici. Postaja prostor, ki navdihuje. Dnevna soba ob koncu jedilnice pa ne bi mogla biti videti bolje. Svoj prostor so tam našle stare jeans hlače, ki so ponovno zaživele kot prevleke za fotelje in blazine.

Mi smo že navdihnjeni, pridite in se navdihnite še vi.

POSEBNI GOST – SPECIAL GUEST

Vsak gost je drugačen in vsak gost ima svojo zgodbo. Z največjim veseljem prisluhnemo vsakemu gostu. Na vsake toliko časa pa nas obiščejo tudi ljudje z izjemnimi zgodbami, ki jih želijo podeliti z vsemi nami in vsemi vami. Obiščite našo spletno stran www.hostelpekarna.eu in si preberite čudovite zgodbe ljudi, ki navdihujejo.

MEDNARODNI VRT

V Hostlu Pekarna smo se odločili postaviti prvi Mednarodni vrt v Sloveniji, s katerim želimo pripomoči k večji prepoznavnosti Maribora in Slovenije ter pokazati ljudem, kako pomembna je samooskrba.

Od semenke do povezanosti: gostje prinesejo s seboj semena cvetlic, zelišč, zelenjave. Zaposleni sadimo, skrbimo, fotografiramo, objavimo na socialnih omrežjih, kjer lahko vsak spremlja rast svoje semenke. Prav tako pa bo gost dobil z naše strani semenke slovenskih zelišč, ki jih sam zasadi na domačem vrtu. Prav tako pa si bodo lahko gostje vedno znova postregli s svežo zelenjavo in pomagali skrbeti za vrt.

PARK

Med našimi največjimi željami sta bili ureditev parka pred hostlom in postavitev vrta, namenjenega vsem naši gostom. Park počasi pridobiva novo podobo in postaja oaza za druženje ter mirno posedanje v čudoviti naravi. V parku smo tako uredili dve prečudoviti cvetlično-zeliščni gredi, mednarodni vrt ter Čikotovo pot. Če pa želite pustiti delček sebe v parku, pa lahko pridete pobarvat kakšen kamenček ob prečudoviti cvetlični gredi.

TRANSVERZALA HOP – GUSTAF – ČIKOTOVA POT

Najpomembnejša pridobitev našega parka, poleg vrta, seveda, je transverzala HOP – Gustaf, poimenovana Čikotova pot. Potka nas med seboj še bolj povezuje in je nekako most v lepšo in bolj povezano ter enotno Pekarno.

Seveda pa gre en velik HVALA POD SKALO Kamnik za ves podarjeni les, brez vas nam ne bi uspelo.

USE-IT

Končno imamo čisto svojega, edinstvenega in najlepšega. USE-IT, namreč. USE-IT je čisto poseben, nekomercialen zemljevid Maribora, od mladih "lokalcev" za mlade turiste. Zemljevid ponuja pester izbor nasvetov, kako obiskati Maribor kot "lokalec", ponuja tudi pester izbor glavnih turističnih atrakcij, aktivnosti na prostem, lokalov in lokalnega dogajanja.

Če želite čisto svojega, pa kar hitro pot pod noge in HOP k nam v hostel, kjer boste prejeli čisto svoj USE-IT.

EKIPA HOP