Mali ustvarjalci vabijo na LEGO delavnice

Mali ustvarjalci vabijo na LEGO delavnice

Mladi ustvarjalci bodo v mesecu maju v prostorih Hostla Pekarna priredili prav posebne delavnice. Na urah LEGO ustvarjanja se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bomo veliko s področja robotike in programiranja, se malce poigrali in ob tem neizmerno zabavali.

Dan odprtih vrat Hostla Pekarna

Dan odprtih vrat Hostla Pekarna

V četrtek, 18. aprila, sta MKC Maribor in Hostel Pekarna odprla svoja vrata in v goste povabila predstavnike javnih zavodov, podjetij in javnih institucij pod okriljem Mestne občine Maribor ter jim predstavila svoje delo, zaposlene, dosežke in priložnosti, ki stojijo pred nami.

Potopisno predavanje Afganistan, 23. 11. 2017 ob 18. uri

Smučanje v Afganistanu

Po štirih desetletjih vojn je #Afganistan eden najrevnejših in najmanj razvitih delov sveta, nasilju v državi pa ni videti konca. Deželi, ki je bila v 60. in 70. letih dvajsetega stoletja pomembna postaja na tako imenovani hipijevski poti iz Evrope v Azijo, se danes kljub še vedno velikemu turističnemu potencialu večina tujcev izogne v velikem loku, množično pa jo zapuščajo tudi tisti Afganistanci, ki si beg lahko privoščijo. 

Trenutni varnostni položaj v velikem delu Afganistana je res katastrofalen. A država je večja od Francije in ima približno 30 milijonov prebivalcev, o katerih slišimo samo, ko gre za teroristični napad ali begunce. V medijih je teh negativnih zgodb preveč, zato bi vam Ana Tasič želela predstaviti Afganistan, kot ga je doživela sama: čudovito gorato deželo prijaznih, gostoljubnih ljudi, ki kljubujejo težkim življenjskim pogojem in tam celo smučajo. 

Se vidimo v četrtek, 23.11., v Hostel Pekarna kjer vam bo Ana Ta zaupala več o njenem projektu in potovanju!!!

Sleep for peace

Hostel Pekarna se bo tudi letos pridružil svetovni kampanji Hostelling International »Sleep for Peace«, ki bo potekala med 21. septembrom (Mednarodni dan miru) in 27. septembrom (Svetovni dan turizma). Cilj kampanje je predvsem ozavestiti ljudi o pomembnosti MIRU na svetu in znotraj nas samih. Živeti v miru današnjemu človeku predstavlja velik izziv. V tem »norem« vsakdanu in tempu življenja je težko ohraniti notranji mir in se izogniti vsakodnevnim konfliktom, ampak vsak se trudi po svojih najboljših močeh. Nekateri bolj zavestno, nekateri manj. Čas je, da tej temi namenimo več pozornosti, in da se približamo modrosti:

 If you want to make peace with your enemy,

you have to work with your enemy.

Then he becomes your partner.

~ Nelson Mandela ~

 

Potovanje po Skandinaviji

Potovanje po Skandinaviji

Pia in Bojana sta se spoznali na prvi mladinski izmenjavi programa Erasmus+ preko Popotniškega združenja Slovenije, ki se je odvijala marca lanskega leta v Bovcu. Njuni skupni interesi in pozitivna miselnost so ju močno povezali in od takrat sta veliki prijateljici, ki sta se z željo po novih poznanstvih in znanju skupaj udeležili mednarodne izmenjave na Danskem.