Hostel Pekarna

 
 

Hostel Pekarna se nahaja na desnem bregu Drave, ob robu Magdalenskega parka ter v neposredni bližini mestnega jedra.  Hostel Pekarna je del Kulturnega centra Pekarna, ki predstavlja kompleks objektov, ki jih je za potrebe peke kruha za vojašnice na robu mesta na prelomu iz 19. v 20. stoletje zgradila Avstro – ogrska vojska.

V hostlu, ki je v celoti prenovljen ter sodobno zasnovan nudimo namestitev v sedmih štiri posteljnih sobah z lastnimi kopalnicami, dostopnimi preko širokega bivalnega hodnika, namenjenega druženju, posedanju in prehodu na leseno teraso. Gostom skupnih sob je na voljo v uporabo skupna kuhinja, kjer si lahko pripravijo svoje obroke. Neposredno zraven kuhinje se nahaja velika jedilnica z internetnim kotičkom opremljena s TV ter računalniki, z brezplačnim dostopom do interneta. Za druženje in spoznavanje je na voljo udoben klubski prostor opremljen s TV – jem in namenjen organiziranju posameznih tematskih druženj za prijetne večerne ure. Mansarda garsonjere in apartmaji so urejeni kot rezidenčni center. Gostje lahko izbirajo med sodobno opremljenimi apartmaji, ki razpolagajo s svojo kuhinjo ter kopalnico ali med garsonjerami, ki je poleg kuhinje in kopalnice obogatena s svojo teraso. Gostom je na voljo tudi pralnica s sušilnico, kjer boste lahko poskrbeli za svoja oblačila.

Zraven prenočišč je urejen tudi najem dveh seminarskih sob za konferenčni turizem, predavanja ter kulturne in mladinske dejavnosti opremljeni z najnovejšo AV tehnologijo.  

 
 
 

Več kot zgolj soba

 

Svojim gostom želimo ponuditi nočitve po meri. Naša želja je, da se vsak gost počuti dobrodošlo in domače.  Zato ponujamo namestitve, ki omogočajo druženje z ostalimi gosti, v kolikor pa bi si želeli bolj mirne in zasebne namestitve pa imamo na voljo rezidenčni center, ki se nahaja v ločenem nadstropju, kjer so na voljo apartmaji. 

 

 

HOSTEL SOBE

5 RAZLIČNIH TIPOV NAMESTITVE

Gostje imajo možnost izbirati med 5. različnimi tipi namestitve. Za tiste bolj družabne in željne spoznati na svojih potovanjih nove ljudi, ali si želijo samo bolj ugodne namestitve, ponujamo skupinske spalnice. V kolikor pa si gost želi več zasebnosti in miru pa lahko izbira med 2-posteljnim ali 4-posteljnim apartmaji, studiom z zakonsko posteljo ali 1-posteljnim studiom.

 

JEDILNICA

7 AM - 8 PM

Osrednji družabni prostor hostla je svetla, topla in prostorna jedilnica, kjer se odvijajo tudi družabni in kulturni dogodki v organizaciji hostla ter MKC Maribor.

SEMINARSKE SOBE

NAJEM PO NAROČILU

Za bolj uradne in neuradne sestanke, pogostitve, prezentacije, delavnice imamo na razpolago dve predavalnici. Vsaka od predavalnic lahko sprejme do 30 ljudi in je opremljena z najnovejšo avdio-vizualno tehnologijo ter brezžičnim internetom. Med odmori pa vam lahko, ob predhodnem dogovoru, ponudimo kakšno okrepčilo, da si ponovno napolnite baterije.

 

GALERIJA

RAZSTAVIŠČE HOSTEL PEKARNA

V hostlu imamo na voljo veliko praznih sten in, ker nam te niso preveč všeč jih krasimo z prečudovitimi fotografskimi razstavami.

 

BALKONSKI LOUNGE

Odprto ob lepem vremenu

Sonček, prijetne temperature, svež  zrak in dobra družba ter seveda odlična kavica iz našega kavnega kotička. Vabljeni na našo teraso, kjer lahko v miru posedite ali se družite s prijatelji s prečudovitim razgledom na Pohorje.

CHILLOUT SOBA

dnevna soba kot doma

V hladnejših dneh ali pa kar tako pa je na voljo tudi naš klubski prostor. Prostor ponuja tv sprejemnik in udobne kavče za posedanje pred tv sprejemnikom, druženje s prijatelji. V njem pa se lahko organizirajo tudi kakšna tematska druženja za preživljanje prijetnih večernih uric.

Hostel Pekarna se nahaja na desnem bregu Drave, ob robu Magdalenskega parka, ter v neposredni bližini mestnega jedra na naslovu Ob železnici 16, 2000 Maribor

Navodila za pot iz glavne železniške postaje: Od tod morate na glavno avtobusno postajo. 5 minut hoje (300 metrov) iz železniške postaje. Vstopite na avtobus označen s številko 1 Tezenska Dobrava, 12 Pokopališče Dobrava, Brezje ali številko17 Poštni center- Studenci. Vozovnico lahko kupite na avtobusu (1,10€). Izstopite na avtobusni postaji MAGDALENSKI PARK. Prečkajte Magdalenski park in železniške tirnice. Na desni strani boste opazili Hostel Pekarna.

Zemljevid avtobusnih linij: http://www.marprom.si/fileadmin/dokumenti/mreza-linij-MARPROM.jpg

ostale informacije: http://www.marprom.si/

 

 

 
 

JAVNI ZAVOD MLADINSKI KULTURNI CENTER MARIBOR

HOSTEL PEKARNA

Ob železnici 16
2000 Maribor
tel: +386(0)59 180 880
www.hostelpekarna.eu

Recepcija

tel: +386(0)59 180 880
faks: +386 (0)59 180 882
hostelpekarna@mkc.si

 
 

Vodja hostla Pekarna

Andrej Gulič
tel: +386(0)59 180 881
email: andrej.gulic@mkc.si

 

Direktorica MKC Maribor

Maja Malus Azhdari
tel: +386(0)2300 2991
email: maja.malus.azhdari@mkc.si